Шотландските бойци удържаха Англия и запазиха надежди

0

Шотландия спечели първата си точка от ЕВРО2020, след като удържа 0:0 срещи Англия на „Уембли“. Най-старото международно футболно съперничество предложи емоции, но липсата на голови положения и точни удари остави нулите на таблото непроменени.


„Трите лъва“ имаха първия голям шанс в играта, когато Джон Стоунс получи добро центриране от корнер, но ударът му с глава срещна гредата. Маунт бе близо до попадение, но стреля отблизо встрани.


Шотландия създаваше проблеми за защитата на Англия, особено чрез нападателя Че Адамс, който се вклиняваше в пространствата между защитата и халфовата линия. Силният ляв фланг на Шотландия доказа, че може да създава ситуации, а при една от тях Стивън О’Донъл стреля от воле, а Пикфорд направи невероятно спасяване.


Шотландия изглеждаше по-опасна в минутите след почивката. Линдън Дайкс хвана хвана топката от въздуха и нанесе удар, който за късмет на Англия рикошира.


Адамс не успя да оползотвори хубаво подаване на задната греда малко по-късно.


Нито един от двата отбора не успя да се отпуши до края и срещата приключи 0:0. Това остави шансове на Шотландия за сблъсъка с Хърватия у дома, който е последен от груповата фаза. 


Англия е на върха с 4 точки, колкото има и Чехия. В последния кръг двата тима се срещат, а дори равенство ще остави „Трите лъва“ на първата позиция.

Видяно 22 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.