Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Шимунджа: Трябва да отговорим на класата на Рома

0
Анте Шимунджа
Снимка: lap.bg

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа очаква неговите футболисти да отговорят на класата на Рома в Разград утре. Двата отбора се изправят един срещу друг в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Шимунджа изрази задоволство, че може да разчита на всичките си играчи, които са пределно мотивирани.

Футболистите са на терена. Най-важното е да отговорим на класата на Рома. Трябва да отговорим със смелост и увереност. Ние, треньорите, можем само да променим тактиката по време на мача. До този момент нямаме проблеч с играчите. Те са много мотивирани и искат да играят, каза Шимунджа.

Ще видим какво ще бъде състоянието им след тренировката. Надявам се, че всичко ще бъде наред и да можем да разчитаме на всички. Истинска привилегия за мен е, че мога да измирам сред толкова играчи. В предишния мач направихме доста ротации в състава. Всички направиха заявка, някои по-сериозна, някои по-слаба. Аз съм на-доволен, че мога да разчитам на такава група с играчи и ако се наложи можем да променяме нещата в хода на мача, коментира още Шимунджа.

Относно новите футболисти, които пристигнаха в последните дни на трансферния прозорец, специалистът коментира, че може да разчита на Витри, който вече записа минути срещу Хебър, но не и на останалите играчи.

„Витри, той вече игра в мача през уикенда. Другите дойдоха малко по-късно и все още не са направили сериозна тренировка с отбора. Нямаме много наблюдения над тях. Знаем какъв тип играчи са и мисля, че те ще могат да ни помогнат за в бъдеще. Напрежението може да бъде и добро. Ние вкарваме такова напрежение в отбора, за да можем да се развиваме и да подобряваме нещата. Утре е ден, в който трябва да се насладим на този тип напрежение. Когато започнах да работя с играчите още в първия ден, моето послание бе, че няма значение срещу кого и къде играем, нашата цел е само една – победа. Съгласен съм, че на хартия Рома е доста пред нас. Идват от едно от най силните първенства. Единственото, което можем да направим и ще направим, е да имаме манталитет на победители“, каза той.

„Доволен съм, че намалихме контузиите. В момента има само двама. За трансферния прозорец мога да кажа, че винаги може да бъде по-лош или по-добър. Аз съм доволен от трансферния прозорец, защото накрая взехме играчите, които искахме. Направили сме си анализа. Показахме на играчите всичко от последния мач на Рома. Знаем какво да очакваме от тях. Това, което се случи в мача с Удинезе бе малко по-различно. Както и Жозе Моуриньо каза – по-добре е да загубиш един мач с 0:4, отколкото да загубиш четири мача с 0:1”, сподели още Шимунджа.


Видяно 12 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.