Шевченко обясни защо Украйна получи четири гола

0 коментара
Украйна
Снимка: Twitter

Едно голямо име във футбола обясни защо воденият от него тим се провалил в последния си мач на ЕВРО 2020.

Треньорът на Украйна Андрий Шевченко коментира загубата от Англия с 0:4 на четвъртфинала на Евро 2020.

„Най-голяма роля изиграха различните детайли в играта, в които отстъпихме. Особено на втория етаж. Знаехме, че англичаните ще имат предимство. Загубата на централния ни защитник Кривцов бе голяма, защото той поне можеше да окаже някаква конкуренция на втория етаж. Това беше голяма загуба за нас“, каза Шевченко.

„Допуснахме ранни голове през първото и второто полувреме. И отново това бяха епизодите, в които не успяхме да се справим. Отборът в никакъв случай не е нарушил начина си на игра, принципите си. Имахме много добри моменти в мача, когато контролирахме играта и създавахме шансове. Но имаше разлика в класите. Англичаните имаха голямо предимство на втория етаж и го използваха“, каза още Шевченко.

„Колко ни е липсвал Малиновски? Ако разполагахме с всички играчи, отборът щеше да е по-добре окомплектован, можехме да имаме равностойни заместници на контузените футболисти по време на турнира и мисля, че пак щяхме да повторим резултатите, които постигнахме. Няма да обобщавам резултатите, особено сега. Ще го направим, когато пристигнем в Киев, ще говорим за това, кое е направено добре и какво е направено зле, каза Шевченко за канала Football 1, цитиран и от Tribuna.com.

Превод: Nostrabet


Видяно 12 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.