Шести триумф за Ноле на Мастърса в Париж

0
новак джокович

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович спечели Мастърс турнира в Париж за шести път. Сърбинът грабна своя пети трофей през календараната 2021-ва, побеждавайки Даниил Медведев с 4:6, 6:3, 6:3. Мачът предложи тенис от най-високо ниво и затвърди позициите им на 1-ви и 2-ри в момента.

Победата за Ноле бе още по-важна, защото той взе реванш от руснака, който го победи на US Open през септември. Това бе 37-та Мастърс титла в богата витрина на Джокович, а мачът със сигурност ще остане в историята като един от най-класните за цялата година.

Срещата премина през много обрати, като ту единият тенисист показваше умения от световна класа, ту другият му отвръщаше с феноменални отигравания. Факторът, който се оказа решаващ за победата на балканеца, бе добрият му начален удар. Той спечели 79% от точките си на първи сервис (45/57), докато 25-годишният руснак имаше успеваемост от едва 59% (30/51).

Друга важна разлика в представянето на двамата бе реализираните точки за пробив – Ноле успя в пет от шестте си опита, докато Данилл съумя да стори същото едва в три от десете си опита. Сърбинът бе далеч по-категоричен и при излизанията си на мрежата – 27 от 36 срещу 9 от 13 за руснака.

Днешната победа бе 14-та за Новак от началото на годината, в която той печели след като е загубил откриващия сет.


Видяно 15 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.