Шеста поредна загуба за Рилски спортист в Европа

0
Рилски спортист
Снимка: lap.bg

Българският Рилски спортист записа шеста поредна загуба в група „Е“ на турнира за Купата на ФИБА Европа. Отборът от Самоков отстъпи пред тима на Шоле със 75:100 като гост във Франция и приключи груповата фаза с шест поражения от шест изиграни срещи и отпадна от турнира.

Рилски спортист бе изграден изцяло от български баскетболисти и не успя да се противопостави по никакъв начин на своя съперник. Тимът на Людмил Хаджисотиров се държа добре до средата на втрората четвърт, като дори в един момент имаше аванс от три точки, но бързо го загуби и започна да трупа пасив, който в края стана 25 точки.

Чавдар Костов бе най-резултатен за българския тим с 16 точки, а Денислав Вутев добави 15 точки, 7 борби и 3 асистенции.

Френският отбор си осигури класиране в следващата фаза след като завърши с четири успеха и две загуби, което му отреди първото място с 10 точки.


Видяно 14 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.