Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Шефът на Саутхемптън иска да вземе Левски

0
Драган Шолак
Снимка: Twitter

Собственикът на Саутхемптън иска да вземе акциите на Левски. Компанията „Спорт Републик“, чийто основен акционер е телевизионният магнат от сръбски произход Драган Шолак, държи 80 процента от правата на английския елитен клуб. Бизнесменът е собственик на United Group, под чиято шапка е Nova Broadcasting Group, както и VIVACOM.

Интересът на компанията към 26-кратните шампиони е изключително сериозен, като вече са проведени няколко разговора, последният от които преди финала за Купата. Представители на кандидат купувача са били на дербито, като преди това са изслушали и визията на Станимир Стоилов за развитието на „сините“.

Важна роля за сделката ще изиграе Васил Божков, тъй като Левски му дължи 15 милиона лева. Това са задължения, които като собственик на Левски Божков е записал на клуба. Известно е, че през последните повече от две години той се намира в Дубай.

Божков е в списъка „Магнитски“ и за да може United Group да осъществи намеренията си, е нужно Васил Божков да не фигурира под никаква форма в Левски. Възможно е той да опрости въпросните дългове от тези 15 милиона на „сините“, пишат колегите от Sportal.bg.


Видяно 65 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.