Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Серина Уилямс: Спирам с тениса, ще ми липсва

0
Серина Уилямс
Снимка: Twitter

Серина Уилямс, 23-кратна шампионка от Големия шлем, обяви, че скоро ще прекрати кариерата си. Тя разкрива също, че иска да стане майка за втори път.

Тази сутрин с дъщеря ми Олимпия, която този месец навършва пет години, бяхме на път да си извадим нов паспорт, преди да заминем за Европа. Седим в колата и тя държи телефона ми с образователно приложение, което харесва. Глас на робот пита: „Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?“ Тя не знае, че я слушам, но чувам отговора, който тя прошепва в телефона. Тя казва: „Искам да бъда голяма сестра“, каза Серина.

Повярвайте ми, в никакъв случай не бих искал да избирам между тениса и семейството. Не мисля, че това е справедливо. Ако бях мъж, нямаше да пиша това, защото щях да играя и да печеля, докато съпругата ми е заета с разширяването на семейството ни. Може би щях да бъда като Том Брейди, ако имах тази възможност, допълни Уилямс.

Не ме разбирайте погрешно: обичам да съм жена и се наслаждавах на всяка секунда, когато бях бременна с Олимпия. Бях от онези досадни жени, които обичаха да са бременни и да работят до деня, в който трябваше да отидат в болницата – макар че, от друга страна, беше много трудно. И почти направих невъзможното: много хора не знаят, че бях бременна в втория месец, когато спечелих Откритото първенство на Австралия през 2017 г. Но този месец навършвам 41 години и нещо трябва да се промени, добави легендата на корта.

Никога не съм харесвал думата „пенсиониране“. Не ми се струва модерно. Мисля, че това е преход, но искам деликатно да използвам дума, която означава нещо много специфично и важно за някои хора. Може би най-добрата дума, с която да опиша това, на което съм на прага, е еволюция. Тук съм, за да кажа, че се премествам от тениса към други важни за мен неща. Преди няколко години тихомълком основах фирма за рисков капитал. Малко след това създадох семейство. Искам да стане по-голямо, признава Серина.

През последната година с Алексис се опитваме да имаме още едно дете и наскоро лекарят ни даде информация, която ме успокои и ме накара да осъзная, че когато сме готови, можем да имаме още един член на семейството. Определено не искам да забременявам отново, докато съм спортист. Или съм 100% в тениса, или 100% не съм. За съжаление не бях готов да спечеля Уимбълдън тази година. И не знам дали ще съм готов да спечеля в Ню Йорк. Но ще опитам. А турнирите преди US Open ще бъдат страхотни. Знам, че феновете си въобразяват, че мога да се сравнявам с Маргарет Корт в Лондон, след това да счупя рекорда ѝ в Ню Йорк, а на церемонията по награждаването да кажа: „Довиждане, до скоро!“ Разбирам това. Но не очаквам с нетърпение някакъв тържествен финален момент на корта. Ужасена съм в сбогуването, не може да бъде по-зле. Но моля ви, знайте, че съм ви много по-благодарна, отколкото бих могла да изразя с думи. Тенисът ме доведе до толкова много победи и толкова много трофеи. Ще ми липсва онова момиче, което играеше тенис. Тенисът ще ми липсва.“, завършва Серина.


Видяно 14 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.