Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Серина Уилямс каза сбогом на тениса със сълзи на очи

0
серина уилямс винъс уилямс

Легендарната тенисистка Серина Уилямс сложи край на кариерата си. 40-годишната американка, която има 23 титли от Големия шлем, изигра последния мач в кариерата си.

Уилямс отстъпи с 5:7, 6:7, 1:6 на Айла Томлянович в двубой от трети кръг на US Open и след това се сбогува с този спорт.

„Благодаря, татко! Знам, че гледаш. Благодаря, мамо! Благодаря на всички, които бяха до мен десетилетия. Нямаше да бъда Серина, ако преди това не беше Винъс. Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува. Това беше най-невероятното пътешествие“, каза през сълзи Уилямс.

Американката направи знамените кариера с общо 39 титли от Големия шлем – 23 на сингъл, 14 на двойки със сестра си Винъс и 2 на смесени двойки с Макс Мирни. Тя спечели четири златни олимпийски медала, титла от Фед Къп и две от Хопман Къп. Серина Уилямс прекара 319 седмици като №1 в света в женския тенис.

Видяно 12 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.