Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Скандал! Сейнт Патрик дава ЦСКА на УЕФА заради расизъм

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

Ирландският Сейнт Патрик, който отпадна от българския ЦСКА в третия кръг на Лигата на конференциите, е докладвал „червените“ на УЕФА, Футболната федерация на Ейре и организацията за борба с расизма и неравенството – SARI. Причината са расистки обиди към двама играч на тима.

От ирландския клуб публикуваха официално съобщение, в което съобщават, че един от футболистите им е расистки съобщения на личния си профил в социалните мрежи, а друг е бил обиден по време на мача в четвъртък.

„Всички сме ужасени и отвратени от гнусните расистки послания, които бяха насочени към нашите играчи. Сейнт Патрик е мултикултурен и гостоприемен клуб за всички хора и по никакъв начин няма да толерираме расизъм и малтретиране от всякакъв вид“, заяви президентът Гарет Келъхър.

ЦСКА победи с 2:0 при гостуването си в Дъблин в четвъртък и с общ резултат 2:1 се класира за плейофите. След мача в Ирландия се стигна до сбиване между футболистите на двата тима.


Видяно 28 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.