Сега е моментът Левски да се върне към победите във Вечното дерби

0
Левски
Снимка: lap.bg

Едва ли има по-удобен момент от този в неделя, в който Левски да прекъсне една негативна серия във Вечното дерби. „Сините“ са без победа над червения враг в девет мача поред в елита, нещо което не им се беше случвало от четвърт век.

Тук е важно е да уточним, че форматът на първенството от последните години позволява на Левски и ЦСКА да се срещат помежду си по четири или три пъти на сезон при майсторите, а не само по два както беше преди време, но както и да погледнем на нещата, няма как „сините“ да са доволни от подобни факти. Е, дойде време Левски да се върне къв победите в най-интересния мач у нас и само от „сините“ зависи дали ще го постигнат.

Левски се намира в безспорен възход, който започна в късната есен на миналата година, а напролет тимът вече се доближава със стилни продукции и резултати до нивото и постоянството, които биха върнали върнат традициите и доброто му име.

Видно е, че Станимир Стоилов успява да убеждава своите подопечни в идеите си, за да ги пресъздават впоследствие те на терена. Отличните попълнения през зимната пауза пък вдигнаха отборната класа, а атакуващият играч Уелтон постепенно се превръща в най-добрия чужденец по нашите терени.

Отделно само преди четири дни Левски изигра най-силния си мач през сезона и спечели една от най-важните си победи, което допълнително ще вдъхне самочувствие и увереност в силите на футболистите.

При ЦСКА пък нещата са на обратния полюс. Преди дни Стойчо Младенов каза в прав текст, че треньорът не е силния човек на „Армията“ и напусна поста.

На терена картинката също е отчайваща и „червените“ се дънят масово. Отборът с лекота губи точки, трудно вкарва голове и изгуби битката за титлата далеч преди плейофите.

Очевидно е, че ЦСКА сега е разклатен и пробит отвътре, и Левски получава идеална възможност да задълбочи проблемите му от всяко естество.


Видяно 257 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.