Сега е моментът Англия да спечели голям форум

0
Англия
Снимки uefa.com

Вече повече от 24 часа цяла англия слуша популярната „Sweet Caroline“ на Нийл Даймънд. Песента на победата обзе и най-трудните за достигане кътчета на Острова.

Пъбовете са препълнени, не ми се мисли какво се задава през уикенда.

Еуфорията след победата над Германия с 2:0 е огромна. Англия дочака своя момент и най-после удари своя исторически съперник. За последно на Острова се радваха срещу немците на голям форум през 1966, когато купата „се прибра у дома“. Тогава англичаните спечелиха Световното първенство по футбол.

Минаха много години обаче от финала в Лондон, а британците все остават с празни ръце.

Друг популярен шлагер – „Football’s coming home“, звучи на всеки две години, но купа както Европейско, така и Световно първенство остава мираж. А очакванията винаги са големи. И няма как да е ддругояче – съставите на Англия са много качествени.

Редица поколения останаха похабени поради една или друга причина.

Сега обаче е различно. Забележете колко гола допусна Англия от началото на Евро 2020. Точно така – 0. Гарет Саутгейт залага на тактика с много стегнат футбол и именно това е рецептата към успеха в подобен турнир. Историята няма да запомни фалцовите удари на Дейвид Бекъм, как Газа им минаваше през краката с топката или пък ефектните волета на Майкъл Оуен.


Победителите остават завинаги и повярвайте ми, след 20 години никой няма да обвинява Англия в „грозен футбол“, ако вземе тази купа. Сега е моментът.

Излишно е да споменавам за лесния поток до финала, защото темата вече се изтърка. Еуфорията на Острова в момента е голяма и от Саутгейт се изисква да накара футболистите си да останат здраво стъпили на земята. Остават им три мача до голямата цел.

На хартия са фаворит във всеки един от тях. Да, точно така. Срещу Германия също мнозина отписваха „трите лъва“, но букмейкърите придвидливо поставиха 2,20 коефициент за тях и над 3,00 ставка за бундестима.

Англия

Прогнози се правят с хладен ум. Нека спрем за момент и оставим настрана легендите и сказанията как Англия никога не печели титли, защото няма такъв манталитет. В момента на терена играят момчета, които дори не са били родени при последните „златни“ британски поколения.

Имат „златен“ шанс и ще го грабнат с две ръце. Англия ще стане европейски шампион.

Видяно 39 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.