Зеедорф идва в България

0
Кларънс Зеедорф
Twitter

Кларънс Зеедорф пристига в България това лято. Първият футболист в света, който печели Шампионска лига с три различни отбора (1995 г. с Аякс Амстердам, 1998 г. с Реал Мадрид, и 2003 и 2007 г. с Милан) – ще се срещне с деца и млади хора с диабет Тип 1, за да им сподели опита си по пътя към спортните постижения.

В България звездата на нидерландския футбол ще обяви инициативата „Мач на легендите“, който Асоциация „Докосни дъгата“ в партньорство с Комплекс „Камчия“ организира. В него за участие са поканени футболни звезди от близкото минало като Луиш Фиго, Патрик Клуиверт, Ерик Абидал, Роберто Карлош, Кафу и др. Целта на Мача е чрез спортната среща с участието на популярните лица – идоли на няколко поколения футболни фенове, да се организира мащабна кампания в подкрепа на децата, страдащи от диабет Тип 1. Основният й фокус е да изгради у децата и младежите здравословни хранителни навици, следвайки примера на героите от футбола.

„Мачът на легендите“ ще е с участието и на петима млади български футболисти, селектирани лично от лицата на Асоциацията, както и от селекционера на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров.

Видяно 27 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.