Русия и Спартак (Москва) отвърнаха на ФИФА и УЕФА

0
уефа

Днес ФИФА и УЕФА взеха безпрецедентно решение да изхвърлят руския футбол от надпреварите под тяхната егида. В основата на техните действия е офанзивата на руските войски в Украйна.

От Руският футболен съюз (РФС) реагираха остро след решението и го определиха като „дискриминация”.

„РФС категорично не е съгласен с решението на ФИФА и УЕФА да отстранят всички руски отбори от участие в международни мачове за неопределен срок. Това решение противоречи на нормите и принципите на международните състезания, както и на духа на спорта.

Решението има дискриминационен характер и вреди на огромен брой спортисти, треньори, служители в този спорт и най-важното – на милиони руски и чужди фенове. А точно техните интереси международните спортни организации трябва да защитават”, написаха от РФС.

Ръковоството на единствения руски тим в евротурнирите Спартак (Москва) също излезе с позиция по случая.

„Имаме хиляди фенове по целия свят, а нашите успехи и неуспехи обединяват десетки хора и държави. Спортъттрябва да изгражда мостове дори в най-сложните си моменти, а не да ги изгаря. Принудени сме да се подчиним на това решение, но не сме съгласни. Сега ни остава да се надяваме на мир възможно най-скоро“, написаха от Спартак.
Видяно 31 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.