Руи Коща е новият президент на Бенфика

0
руи коща

Легендата на Португалия от близкото минало и един от най-силните играчи на своето време Руи Коща бе избран за президент на любими му Бенфика. Юношата на лисабонския гранд ще бъде начело на „червените“ до 2025 г., тъй акто мандатър му е с продължителност 4 години.

49-годишният Коща, който тръгва към големия футбол именно от Бенфика, бе избран на новия си пост със смазващо единодушие – 84.4% от близо 40 000 имащи право на глас. Легендарната десетка заменя на поста Луиш Филипе Виейра, който бе арестуван по-рано през годината и му бяха повдигнати множество обвинения, включително за измама и пране на пари.

Въпросният Виейра бе начело на „орлите“ в последните 18 години, което е клубен рекорд. В това време Коща се завърна в Бенфика след като направи сериозна кариера с отборите на Фиорентина и Милан, а след като окачи бутонките, Руи бе спортен директор на Бенфика.

Видяно 5 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач