Рома отказа мача за трофея „Жоан Гампер“

0
Рома
Снимка: Twitter

Рома отказа да играе в мача за турнира „Жоан Гампер“ заради натиск от президента на Пари Сен Жермен. От римския клуб обявиха, че няма да играят с Барселона. Съобщава се обаче, че Барса може да поиска компенсация за проваления двубой.

Според официалното изявление на Рома отказът се дължи на промяна в календара за предсезонните мачове, но според Corriere dello Sport обаче клубът е бил подложен на натиск от страна на президента на ПСЖ и ръководител на Асоциацията на европейските клубове (ЕСА) Насер Ал-Хелайфи.

Ал-Хелаифи и собственикът на Рома Дан Фридкин са в добри отношения. Американският бизнесмен е и член на борда на директорите и изпълнителния комитет на ЕСА. Ръководителят на асоциацията е убедил Фридкин да не участва в турнира „Жоан Гампер“.

Ал-Хелаифи се противопостави на участието на Рома в мача срещу Барселона, тъй като каталунците са сред основателите на Суперлигата и все още искат да има такъв турнир. УЕФА и ЕСА обаче са срещу Суперлигата.


Видяно 12 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.