Родриго към Модрич: Ще се видим, татко

0
Бразилия
Снимка: Twitter

Бразилия ще играе срещу Хърватия на четвъртфиналите на Световното и този мач ще е по-специален за една от младите надежди на „кариоките“, която е призвана да задържи в следващите години господството на своите на зеления правоъгълник.

Родриго Гояс вече се утвърди като основен играч на Реал Мадрид и предвид страхотните му качества е въпрос на време да направи същото и в състава на „златистите“. Дали това ще стане още на Мондиала в Катар или след това, предстои да се разбере.

Сега Родриго е фокусиран изцяло върху сблъсъка с балканците, тъй като няма търпение да се види със своя футболен учител и ментор.

Неслучайно Родриго публикува трогателен пост със снимка, на която е заедно с Лука Модрич, и отправи емоционално послание: „Ще се видим, татко“.

Тази фраза обаче си има и история, която самият Родриго разказва.

„Често се шегувам с Модрич за възрастта му. Преди няколко години Каземиро му каза, че баща ми скоро ще навърши 36 години, а Лука се изненада и ми каза: „Виждаш ли, трябва да ме уважаваш. Бих могъл да бъда твой баща“, признава бразилският техничар.

Гояс разкрива още, че с хърватина имат много близки отношения: „Лука Модрич идва сутрин и казва: „Добро утро, сине“, а аз отговарям: „Добро утро, баща“.

А когато Родриго е помолен да назове петимата най-добри, според него, играчи, един от тях е доста лесен за прогнозиране: „Пеле, Кристиано Роналдо, Неймар, Лука Модрич и Карим Бензема“.

Родриго е на 21 години, а Модрич – на 37. И двамата са сред лидерите на своите национални отбори, но докато в Катар това ще бъде лебедоватата песен на Лука с „ветрените“, Родриго тепърва ще пише своята история с кариоките.

Всеки знае, че във футбола и живота синовете по-рядко надминават своите имените бащи. Родриго обаче има талант, класа и умения, с които да се доближи до втория си татко, а защо не и в някои аспекти да се окаже по-успелия. При всички случаи времето ще работи за него.


Видяно 45 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.