Родното първенство остава с 14 отбора

0
бОяна бфс
Снимка: Lap.bg

Изпълкомът на БФС официално взе решение броят на отборите в първия ешалон на родния футбол да остане непроменен за сезон 2021/2022. Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз се събра в Националната футболна база „Бояна“ днес.

Новият сезон, който ще стартира през уикенда на 23-26 юли, ще бъде с 14 отбора. Догодина обаче това няма да е така и тогава бройката ще набъбне на 16. Системата и баражите, по които се играят мачовете от efbet лига също остават непроменени.

Ръководителите на родния футбол решиха от края на този сезон да изпада само един отбор – завършилият на 14-то място. Този на 13-та позиция ще играе бараж срещу четвъртия от Втора лига, като в края на сезона в елита ще влязат директно три отбора от „Б“ групата.

Решено бе и кога ще се проведе финалът за Купата на България. Това ще се случи на 11-ти май, а 12 дни по-късно ще приключи и efbet лига. Мачът за Суперкупата на България между отборите на Лудогорец и ЦСКА ще се проведе на 17-ти юли, като от ПФЛ ще решат дали това да се случи на ст. „Ивайло“ във Велико Търново или на ст. „Васил Левски“ в столицата.

Видяно 30 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.