BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Рио Фърдинанд: Това е най-добрият Ливърпул, който съм виждал

0
Рио Фърдинанд
Снимка: Twitter

Звездата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд не скри възхищението си от Ливърпул след доминиращата им игра в Шампионска лига снощи и смята, че няма причина да не успеят да спечелят четири трофея през този сезон.

Виляреал беше победен с 2:0 на „Анфийлд“, въпреки решителните усилия на испанците, което постави Ливърпул в удобна позиция за втория полуфинален мач следващата седмица.

Шампионска лига е един от трите трофея, за които „червените“ се борят, за да завършат историческия си триумф, след като вече вдигнаха Карабао Къп.

„Това е най-добрият отбор на Ливърпул, който някога съм виждал. Те са безмилостни както с топка, така и без нея, заяви Фърдинанд пред BT Sport след последния съдийски сигнал. – Начинът, по който притискат отборите, енергията, усилията, направо се изумяваш от това. Тези четири трофея трябва да бъдат целта. Те ще си поставят тази цел. Ако я постигнат, те ще са безсмъртни, те ще са над всеки, който е играл играл в тази страна. Дали ще успеят да го постигнат, предстои да разберем. Но в момента те помитат всичко по пътя си.“

Бившият любимец на Ливърпул и Юнайтед и колега на Рио в BT Sport Майкъл Оуен се съгласи с него, като заяви: „Това е най-добрият отбор, който някога съм виждал с червена фланелка. Представете си четворния дубъл. Невъзможно е, но сега се замисляш дали може да се случи? Начинът, по който играят, вярата, мислиш си дали може да се случи?“

Въпреки че доминираха, владееха 73% от топката и отправиха 19 удара срещу само един от гостите, Ливърпул се нуждаеше от късмет, за да поведе, когато удар на Джордан Хендерсън се отклони от Первиш Естуинан и премина над вратаря Херонимо Рули, който успя да стигне с ръка до топката, преди тя да премине голлинията.

„Те са много организиран отбор и знаехме, че ще ни затруднят. Беше важно само да продължим да действаме и да вярваме, че в крайна сметка ще ги пречупим. Направихме го с два хубави гола“, заяви Джордан Хендерсън пред BT Sport.

„Първият гол беше малко късметлийски. Добре изграден, но малко с късмет. Но ти трябва и малко късмет, когато един отбор играе толкова защитно. Получихме го и това вдигна публиката. През по-голямата част от мача пресата ни беше наистина добра. Това ги затрудни. Но сблъсъкът все още е отворен и ще бъде трудно във Виляреал“, допълни Хендерсън.


Видяно 26 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.