Рим поиска финала на ЕВРО 2020, УЕФА бързо отвърна

0
Европейско първенство 2020
Източник: UEFA

Италианският министър-председател Марио Драги обяви, че финалната среща на ЕВРО 2020 не трябва да бъде на „Уембли“ в Лондон заради нарастващите случаи на коронавирус. Той веднага предложи Рим на приеме голямата битка за трофея и публично призова УЕФА да вземе решение.

По-рано от европейската централа бяха обявили, че има извънреден план за промяна на локацията на двубоя за трофея, освен ако Великобритания не вземе решение да освободи от карантира пътуващите за финала чужденци.

Днес обаче от УЕФА отвърнаха на Драги и обявиха, че към този момент всичко е по план и мача за европейската титла, който е на 11 юли, ще се проведе в Лондон.

„УЕФА, ФА и английските власти работят успешно в тясно сътрудничество, за да организират полуфиналите и финала на Евро 2020 на „Уембли“. Не се планира промяна на мястото на тези мачове“, заяви говорител на УЕФА.

Усилено се говори, че дори да има промяна в плановете „Олимпико“ пак няма да приеме двубоя. Фаворит сред резервните варианти е Будапеща, където няма никакви ограничителни мерки.


Видяно 20 пъти
Слави Янакиев

Слави Янакиев

Коментирай

Няма коментари.