Реал иска да удължи договора на Бензема

0
Карим Бензема
Снимка: Twitter

Приоритетът на Реал (Мадрид) е да подпише нов договор с нападателя Карим Бензема. Удължаването на контракта трябва да бъде поне до 2024 г.

Отбелязва се, че договорите на играчите на Реал обикновено включват специална клауза в случай, че спечелят „Златната топка“. Ако футболист от тима спечели наградата, контрактът му автоматично се удължава с една година. Освен това в такъв случай играчът има право на паричен бонус.

Реал вече имаше такъв случай с Лука Модрич – хърватинът спечели „Златната топка“ през 2018 г и договорът му бе автоматично удължен до 2022 г.

Не е известно дали в контракта на Бензема фигурира такава клауза. Ако това е така, споразумението автоматично ще бъде удължено до 2024 г. В противен случай Реал ще направи всичко възможно, за да удължи партньорството на французина.

Реал също така очаква Бензема да бъде заменен от Ерлинг Холанд, който премина в Манчестър Сити това лято, след 2024 г. Според информацията неустойката в договор на норвежеца с английския клуб е на стойност 150 млн. евро и влиза в сила именно през лятото на 2024 г.

По това време Бензема ще е навършил 36 години и Реал ще прецени състоянието му, за да реши дали да остане в клуба.

През миналия сезон капитанът на Реал вкара 44 гола и даде 15 асистенции в 46 мача във всички турнири.


Видяно 10 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.