BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Разликата между София и Ловеч

0
гриша ганчев цска
Снимка: lap.bg

Последните два месеца в ЦСКА бяха всичко друго, но не и адекватни. А началото на годината не предвещаваше такова развитие на нещата. „Червените“ бяха пръв и единствен конкурент на Лудогорец за пореден сезон, но пролетта размаза всякакви надежди у феновете.

Лудогорец спечели 11-та поредна титла в средата на април, Стойчо Младенов напусна ст. „Българска армия“, обвинявайки ръковдоството на клуба във вмешателство в трансферите и липса на комуникация. Две абсолютно недопустими неща за клуб, който има мераци да е номер 1 в държавата си. Бяха изпуснати две победи срещу вечния враг, а единственото положително нещо в отбора от центъра на София е реалната възможност да се класират на трети пореден финал за Купата на България.

Вземайки напредвид всичко изказано дотук е редно да се зададе въпроса защо ЦСКА продължава да няма реални шансове срещу Лудогорец?

Отговорът е много комплексен, разбира се, и отговорността е на всички. От феновете до Гриша Ганчев. Но последният няма никакво извинение за това, в което се превърна любовта на половин България. През последните 5-6 сезона отбора е препълнен с чужденци, повечето от които прекарват един-два сезона и си тръгват. Тези пък, които остават тук за повече… да не дава Гсопод! Трансферната политика на „Армейците“ е абсолютно объркана. Гриша Ганчев е ивестен с това, че докато бе президент на Литекс купуваше незнайни играчи за без пари и после ги продаваше за тройно и четворно завишени суми. Това му се вика бизнес и никой в България не го прави по-добре от Ганчев.

Но бизнесменът от село Микре така и не разбра, че да си последен в града не е същото като да си първи на село. Амбициите на ЦСКА винаги са за първото място. Червените фенове искат да гледат адекватен футбол и да подкрепят български момчета. Толкова просто. И тук не става въпрос за див национализъм. Не говоря и от позицията на градско първеню. Просто такива са реалностите. В Литекс г-н Ганчев колеше и бесеше и нещата му се получавха криво-ляво.

Но в ЦСКА нещата са по-сложни и далеч по-дълбоки. Тук 14 поредни сезона без титла е исторически крах. Позор ако щете. И това дори не е най-лошото. Най-лошото е, че в ЦСКА се настани примирението. ЦСКА се превърна в отбор, за когото „Купата е чест“, а това си е чиста глупост. В най-титулувания роден отбор Купата се брои за трофей, само когато се гони дубъл. Всичко друго е въздух под налагяне.

За неработещата школа на „Армейците“ няма какво да се говори. Поколения фенове вече нямат песни за своите нови любимци. Няма Стоичков, няма Пенев. Няма дори Христо Янев или Велизар Димитров. В последните 6 години с червената фланелка се облякоха толкова много незайни войни, че е плачевно.

Тук е редно да се каже и позитивното. Ганчев пое клуба в изключително тежък период. Далеч съм от твърдението, че бъдещето на ЦСКА е било поставено на карта, защото по тази логика зачеркваш половин България. А това е невъзможно. Ганчев плати емблемата, но тези неща са абсолютен минимум, щом искаш да държиш в ръцете си най-големия клуб в България. Редовното изплащане на заплати и самоиздържката на отбора са нищо в сравнение с това, че ЦСКА няма един фен магазин извън пределите на Борисовата градина. В цяла България.

Затова и феновете са напълно прави в снемането на доверието от това ръководство. На „Българска армия“ лъха на жестока аматьорщина. За толкова години не се разбра, че второто и третото място в Ловеч може да са повод за празненства, но в ЦСКА са повод за оставки и промени.

Да не повдигаме и темата със смяната на треньорите. Едни от най-големите легенди на клуба си тръгнаха със скандал от ЦСКА, обвинявайки само един единствен човек – Гриша Ганчев. Сегашният собственик на „червените“ трябва час по-скоро да разбере, че за да има прогрес, в ЦСКА нещата трябва да се случват прозрачно и с мисъл за бъдещето. През последните две десетилетия цесекарската общност се нагледа и наслуша на обещания за светло бъдеще от хора като александър томов и титан. Ако на Ганчев изобщо му пука, то той трябва да поеме по коренно различен път от досегашния и да разбере, че ЦСКА може да му даде много, но първо той трябва да даде още повече. Никой не е и няма да е по-голям от червената звезда, а който разбира това сега… жалко!

Видяно 142 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.