Раул вярва, че времето му в Реал идва

0
Реал Мадрид
Колаж: Twitter

Мадридската легенда Раул Гонсалес Бланко се готви да започне третия си сезон като треньор на Кастилия, въпреки че много клубове проявяват интерес към него.

Според съобщения в медиите бившият капитан и легенда на Реал (Мадрид) е получил оферти да поеме Лийдс и Шалке, но е решил да остане във Валдебебас. Изключително необичаен избор, но за това всъщност си има обяснение.

Раул е щастлив да работи в Кастилия, който е дублиращ отбор на Реал. Той смята, че позицията е достатъчно голямо предизвикателство. Той е уважаван в клуба както от ръководството, така и от подопечните си.

Раул, благодарение на постоянния си контакт с Карло Анчелоти, разбира отлично от какво се нуждае първият отбор. Треньорите на представителния тим изобщо не трябва да се консултират с треньорите на младежите, но Анчелоти смята, че това е необходимо.

Той се доверява на преценката на Раул и го слуша какво му казва за качествата на талантите. Можете да си спомните за изявите на Латас, Гутиерес, Рафа Марин, Петер Федерико и други момчета в първия отбор.

Друга основателна причина, поради която Раул не бърза да се премести в друг клуб на по-престижна позиция, е желанието му да ръководи Реал след напускането на Карло Анчелоти. Като играч той постигна големи успехи в клуба, а сега може да се превърне в легенда и като треньор.

Името на Раул се споменаваше, когато се обсъждаха кандидатурите след напускането на Зинедин Зидан, но за испанеца щеше да е твърде рано. Следващия път Раул ще бъде по-добре подготвен.

Решението на Раул да остане в Мадрид говори не само за неговата амбиция, но и за търпението му. Раул не работи за пари и вярва, че времето му ще дойде.


Видяно 37 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.