Радостин Василев: ЦСКА знае, че не съм министър на ЦСКА

0
Радостин Василев
Колаж: lap.bg

Спортният министър проведе среща с шефовете на ЦСКА за стадион „Българска армия“. Идеята е „червените“ да имат нов стадион, но затова е нужна помощ в държавата. Василев изслуша внимателно своите гости и каза какво мисли по въпроса.

Той отправи и ясно послание към цялата червена общност, от което следва да се разбере, че това, че е бил обвързан с клуба, няма да повлияе върху решенията му. Радостин Василев обеща също така да бъде майка, а не мащеха за всички спортни и футболни клубове в България.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев говори след срещата с ЦСКА – София и “Сердика спортни имоти” за въпроса със стадион “Българска армия”. Той заяви, че е защитавал единствено интересите на държавата, а скоро му предстои и среща с други отбори, които ще поставят своите проблеми. Ето какво заяви Василев:

“Планът, който бяхме изградили за комуникация, се изпълни. Днес за първи път направихме четиристранна среща, за да видим какво толкова дълго е пречело за изграждането на стадион “Българска армия”. Длъжен съм да предприема всички действия за защита на държавния интерес.

По всички точки съм докладвал на страните, казал съм какви са изискванията на държавата. Моята идея е държавата да бъде защитена и изрядна. Това е интересът, който защитавам аз. Направих според мен всичко необходимо не да помагам на някого, а на българския спорт. Готов съм да помогна на всички, който иска, просто тук, тази страна, беше най-активна.

Аз, като министър, заемам само принципни позиции. Аз съм министър на младежта и спорта, но се налага да бъда министър на футбола в последните дни. Предполагам са обнадеждени, че прозрачността е на ниво. Нищо няма да бъде спестено на никого, ако някой иска да строи, той трябва да си изпълнява задълженията и към държавата.

За първи път се провежда среща между страните. В рамките на моите правомощия изисквам да знам какво се случва в казуса. ЦСКА поставиха своите притеснения, че досега странични фактори са пречели. В момента представлявах интересите на министерството и с това, че министерството иска да си оправи имота.

Ясно е сега, че върху терена може да се строи. Имат срок, както аз имам и ги спазвам. За пръв път се поставиха 5 точки, в тях са общината, ЦСКА, министерството, “Сердика спортни имоти”. Запознал съм детайлно премиера. За 15 дни се направи повече, отколкото за 10 години.

За мен няма значение кой ще представлява ЦСКА. Най-правилното нещо бе Гриша Ганчев да дойде тук. Той каза, че това е последното нещо, което иска да направи и аз, като минситър, искам да го удовлетворя.

ЦСКА знае, че не съм министър на ЦСКА. Скоро имаме среща с Берое, с пловдивските отбори. Бяхме на среща с Левски, обсъждахме възможностите за козирка на “Герена”, която ще струва колкото целия сектор. Когато кажа нещо за футбол, всички са тук, когато кажа нещо за другите спортове, няма толкова много интерес.

Държавата няма да инвестира в изграждането на този стадион на ЦСКА, за разлика от тези в Пловдив, на които не им стигат парите. В Бургас също има зала, която чака да се завърши.”

Видяно 10 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.