Радослав Панталеев загуби на Световното по бокс от двукратен олимпийски шампион

0
радослав панталеев
Снимка: lap.bg

Националът на България по бокс в категория до 92 килограма Радослав Панталеев претърпя загуба в откриващия си мач на Световното първенство за мъже в Белград. Бронзовият медалист от последния Мондиал в Русия отстъпи с единодушно съдийско решение на кубинеца Хулио ла Крус Пераса с 5:0 съдийски гласа.

Пераса, който е четирикратен световен шампион и двукратен златен медалист от Олимпийски игри, бе видимо по-заслужаващият и обигран боксьор от двамата. Радо търсеше боя и не се свенеше да влиза на размени, но противникът му показа много добра защита и клиничност в контраатакуващите удари.

Именитият съперник показваше и надменност, играейки със свален гард, но малко от пуснатите удари на Панталеев попадаха в целта. Така петък се оказа крайно негативен за родните боксьори, тъй като по-рано през деня и Даниел Асенов допусна поражение и напусна турнира.

Видяно 12 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.