Ясно е кой е новият президент на Ювентус

0
ювентус

Нидерландската холдингова компания EXOR, която е собственост на италианското семейство Аниели и е мажоритарен собственик на акциите на Ювентус, е посочила наследника на Андреа Аниели на поста директор на „Старата госпожа“. Както знаете, в късните часове на понедленик стана ясно, че целият борд на директорите в Ювентус подава оставки. Андреа Аниели, който заемаше поста президент на Юве от 2010-та, ще бъде заменен от италианеца Джанлука Фереро.

„След решенията на Административния съвет на Ювентус и с оглед на Общото събрание, което е свикано за 18 януари 2023 година, „Ексор“ съобщава, че ще посочи Джанлука Фереро за поста президент на Ювентус. Ферара притежава необходимите опит и технически компетенции, както и абсолютната страст по клуба, които го правят най-адекватния човек за поемане на поста“, се казва в прессъобщение на компанията.

Джанлука Фереро е роден в Торино през 1963 година, а през 1988 се дипломира със специалност „Икономика и търговия“. Той е бил на ръководни постове в много компании, сред които „Финкантиери“, „Луиджи Лаваца“, „Биотроник Италия“, „Пракси Интелектуал Пропърти“, „Фидучария“, „Емилио Лаваца Сапа“, „Джеди Групо Едиториале“, „Нуо е Лифенет“.

джанлука фереро ювентус

Видяно 22 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.