Ясен Петров: Ще покажем ново лице

0
ясен петров българия
Снимка: lap.bg

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров говори пред медиите преди световната квалификация със Северна Ирландия, която е утре на стадион „Васил Левски“. Наставникът на „лъвовете“ изрази надежда, че отборът ще изглежда коренно различно от загубата от Литва с 1:3, като също така разкри, че ще има и дебютант сред титулярите.

„Не е лесно след такъв мач да вдигнеш отбора, разочарованието беше голямо, но животът продължава и трябва да сме позитивни. Направихме много груби грешки и утре трябва да покажем ново лице.

Отново ще има ротации, ще има и дебютант сред титулярите. Аз допуснах грешки срещу Литва, не сработи плана при 1:1. Можех да затворя отбора и да играем за равенство, но не съм такъв. Имаше два психологически моменти – при пропусната дузпа и при изравнителния гол“, започна Петров.

„Изградихме ядро, но има наказани и контузени основни играчи. Ще изглеждаме различно и дано победим. Северна Ирландия е стойностен отбор и ни чака много тежка битка.

Димитър Илиев преживя тежко пропуснатата дузпа. Ние сме хора и той има изцяло подкрепата ми. Утре може някой друг да пропусне дузпа. Димитър се нагърби и пропусна. Футболът е такъв и трябва да има и прошка“, каза още селекционерът на България.

„Трябва да се изправим, нищо не се е случило чак толкова. Имаме нужда от търпение, защото изграждането на нов отбор е сложен процес“, завърши Ясен Петров.
Видяно 7 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Слави Янакиев

Слави Янакиев