Първата голяма лятна размяна в НБА е факт

0
нба ерик бледсо

Въпреки че остават още два дни до Драфт 2021 в НБА, сделките и размените на играчи между отборите вече започнаха с пълна сила. Лято 2021 започна със сделка по оста Ню Орлиънс Пеликанс и Мемфис Гризлис.

И двата отбора от западната конференция на лигата разполагат с по една млада супер звезда в лицето на Зайън Уилямсън и Джа Морант. Очевидно, ръководствата на Пеликанс и Гризлис са решили, че са нужни промени в ротацията и че по този начин главните им играчи ще бъдат сериозно подпомогнати.

Без съмнение, най-голямата новина е преминаването на литовецът Йонас Валанчунас от Мемфис в Ню Орлиънс. 29-годишното крило/център бе с основна заслуга за достигането на Мемфис до плейофите през изминалия сезон. Европеецът записа 17.1 точки и 12.5 борби средно на мач, стреляйки 77% при стрелбата за една точка. Освен него, „пеликаните“ получават и два избора в тазгодишния Драфт- 17 и 51.

В посока Тенеси заминават Ерик Бледсо, Стивън Адамс и 10-ия и 40-ия избор в тазгодишния драфт. Бледсо изкара само един сезон в Ню орлиънс, записвайки 12.2 точки и 3.8 асистенции за 29.7 минути на мач. Центърът Адамс, който също изкара само един сезон като част от Пеликанс, записа 7.6 точки и 8.9 борби средно на мач при 61% успешна стрелба от игрището.

Видяно 17 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.