Пулев заслужава уважение за всяко свое постижение

0
Кубрат Пулев
Снимка: Twitter

Кубрат Пулев загуби от Дерек Чисора след разделено съдийско решение насред Лондон и това остава основната спортна тема. Съдийството в срещата ще се коментира още доста, защото нашенецът има нанесени повече удари в 8 от всичките 12 рунда.

Разбира се, това не е единственият критерии за присъждане на победа в професионалния бокс, но е сред основните. Броят се спечелените части, а не колко единични тежки удара са нанесени. Дори и след загубата обаче Кобрата трябва да остане с високо вдигната глава. Той е направил достатъчно за българския спорт през годините.

Много пъти сме го повтаряли – скоро такъв боксьор в тежка категория няма да имаме. Да се надяваме, че ще бъде организиран трети мач, в който българинът ще сложи точка на спора с победа. Относно критиците – Пулев винаги е бил много полюсен образ сред родните феновете. 

За мнозина е герой и родолюбец, който е причина трибагреника да се развее в най-големите зали на планетата. Други считат Кубрат за човек, който се излага преди битките си в така наречения период за промотиране. Средно мнение няма – или го харесваш и подкрепяш, или злорадстваш, когато той загуби. 

Все пак, ако гледаме на него единствено като на спортист, без да намесваме действията му извън ринга – трябва да признаем постиженията му. Кубрат Пулев е двукратен претендент за световната титла в тежка категория и има битки с двама от най-великите спортисти на нашето време – Антъни Джошуа и Владимир Кличко. 

Видяно 9 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.