ПСЖ се чуди как да се отърве от Неймар

0
Неймар
Снимка: Twitter

Вероятността Неймар да напусне Пари Сен Жермен това лято става все по-голяма. Френският клуб е готов да се раздели с 30-годишния нападател, като е готов да обмисли оферти както за неговата продажба, така и за отдаване под наем.

Парижани дори са готови да разменят бразилеца с няколко играчи от друг клуб. Отбелязва се обаче, че ПСЖ не са информирали директно Неймар, че са готови да се разделят с него.

Преминаването на Неймар в друг клуб ще бъде изключително трудно заради високата му заплата в ПСЖ – той получава 35 милиона евро годишно. В момента в световния футбол почти няма клубове, които биха били готови да платят подобна сума.

Неймар се концентрира върху подготовката си за Световната купа през 2022 година и предвид факта, че в ПСЖ вече се е адаптирал, бразилецът не би искал да сменя клуба. Размерът на заплатата муа също играе важна роля за желанието му да остане.

В миналото Барселона на няколко пъти се опитваше да си върне Неймар, но сега каталунците няма да поканят бразилеца заради финансовите проблеми, пред които е изправен клубът. Само английските клубове могат да си позволят Неймар.

Посочва се, че ако Неймар напусне, ПСЖ може да се опита да подпише с Усман Дембеле.


Видяно 13 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.