Прокуратурата разследва БФС

0
бОяна бфс
Снимка: Lap.bg

Букално часове след като стана ясно, че два състава на СГС са отказали да впишат Борислав Михайлов за президент на БФС, колегите от сайта „Dsport“ излязоха с новина, че прокуратурата и икономическа полиция са започнали разлседване в Българския футболен съюз.

Причината за самосезирането на родната прокуратура е изнесените документи от екипа на Димитър Бербатов преди провеждането на Извънедния конгрес на БФС на 12-ти октомври, от които стана ясно, че в централата сериозно са завишавали цени при разплащане за стоки и пособия, които са купени от съюза.

Освен това се разбра, че наемателите на хотела, ресторанта и бара не плащали наем както е според договорите им, което реално е ощетило централата със стотици хиляди левове.

Дни след провеждането на въпросния Извънреден конгрес в отдел „Икономическа полиция“ при СДВР ,е образувана преписка №513000-57994/2021 по указания на наблюдаващия проверката прокурор, по която е изискана писмена справка от БФС по две направления:

1. Устройство и дейността на Българския футболен съюз, като прокуратурата изисква да бъде предоставена информация относно структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейнонст.

2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база Бояна.

Видяно 11 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.