10LV Inbet

Прочухме се отново с футболна простащина в света

0
Стойне Манолов
Колаж: lap.bg

Не са изминали и 10 години, откакто България стана известна с футболната си простащина в света и ето, че нашият футбол отново е на път да се превърне в хит в световния видеообмен. Повод за това даде шефът на Царско село Стойне Манолов, който нахлу на терена в края на мача със столичния Локомотив и избута грубо Юсуфа Яфа настрани, като не му позволи да бие дузпа.

D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0

Стойне продължи да се държи агресивно и да налита на Яфа, и едва бе усмирен от охраната. Малко преди това пък Яфа си бе взел топката и отказа да я даде на двама свои съотборници, които също искаха да се нагърбят с удара, след който евентуално да падне последния гол за тима в елита.

Последва калпаво изпълнение на Мартин Кавдански от бялата точка и младият вратар на Локо Дамян Дамянов спаси. Спорът между Манолов и Яфа обаче продължи и зад вратата, като камерите уловиха мига, в който босът опитва физическа саморазправа с играча и само бързата намеса на стюардите я предотвратява. Какво е станало впоследствие в съблекалнята, само може да гадаем.

Ако трябва да сме обективни, такъв невиждан панаир на терена у нас не се помни, но подобен обаче не е прецедент. На 2 декември 2012 година съдията Стефан Спасов-Пастата бе повален с бодичек от десния бек на Черно море Сашо Александров. Последният се самозабрави, когато реферът отсъди дузпа за Левски в София, тръгна мощно към него и го изблъска в гърдите, след което Пастата се строполи на тревата.

Кадри от тази колкото забавна и комична, толкова и меко казано непрофесионална случка обиколиха света и не само записаха милиони гледания, но България стана популярна и всички заговориха за нея. Разбира се, ние се прочухме не с нещо хубаво, а с нещо грозно, обидно и недопустимо във футбола.

Сега на стадиона на „царете“ се получи нещо сходно, като разликата е, че в „екшъна“ бяха замесени футболен бос и играч. Със сигурност и тези кадри сега ще „развълнуват“ феновете по света и ще ги потопят в дълбок размисъл за футбола. Какъв ли сценарий на зеления правоъгълник ни очаква следващия път?

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.