Призът на Десподов отново остави горчивина

0
кирил-десподов

Крилото на Лудогорец Кирил Десподов спечели приза за Футболист на годината на България и това предизвика много полемики. Най-вече заради това, че Мартин Камбуров, който счупи рекорда на Петър Жеков за най-резултатен футболист в българското първенство, остана на второ място.

Десподов направи силна година и в това спор няма. Друг е въпросът обаче дали трябва да бъде пренебрегнато уникалното постижение на Камбуров. И вероятно както той се разсърди видимо, така би направил и всеки друг. Подобряваш рекорд, който едва ли някой някога е мислил, че може да бъде подобрен и накрая оставаш втори. А в същото време първият е зад теб в класацията за най-добър нападател в първенството.

Страното е, че колегите са гласували за Десподов доста смело в две категории – най-добър халф и най-добър нападател в efbet Лига. И в двете позиции обаче има по двама, които са получили повече гласове. И в крайна сметка крилото на Лудогорец не е нито най-добрият халф, нито най-добрият нападател, но пък е най-добрият български играч за 2021 година.

От години се говори, че Футболист на годината у нас става играч, който трябва да бъде продаден за повече пари в чужбина. И случайно или не Камбуров използва репликата: Успех на тези, които ще правят трансфери. Точно преди да приключи разговора с водещите на церемонията.

Дали наградата ще помогне на Десподов за по-добър трансфер в чужбина? Дали прозират интересите на определени клубни босове в анкетните карти на много журналисти? Можем само да гадаем. Но е факт, че за поредна година изборът за номер 1 във футбола ни остави горчив привкус. Какъвто оставя и футболът ни в последните години. А двете неща са взаимно свързани. 

Видяно 23 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.