Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Приказката на Ериксен продължи на кошмарния за него стадион

0
Кристиан Ериксен
Снимка: Twitter

Завръщането на Кристиан Ериксен в датския национален отбор става все по-приказно: в събота той вкара гол за Холандия с първото си докосване, а снощи бе ред на Сърбия. 

Което е наистина символично: Кристиан вкара гол за сърбите на „Паркен“ в Копенхаген, същия стадион, на който миналото лято се разигра страховита сцена.

12 юни 2021 г.: Дания срещу Финландия на ЕВРО 2020. Мачът е прекъснат в края на първото полувреме, тъй като датската звезда Ериксен получава сърдечен удар на терена. Кристиан беше заобиколен от шокирани партньори, а лекарите се намесиха бързо и му спасиха живота. 

29 март 2022 г.: Дания срещу Сърбия в приятелска среща. За Ериксен това е първият домакински мач след завръщането му на същия стадион. Феновете се радват да го видят отново в червено-бяло.

Кристиан беше сърдечно поздравен от Оге Харейде, бившия датски треньор, с който работи в националния отбор от 2015 до 2020 г. 

Разбира се, Ериксен беше в стартовия състав и беше капитан. Какво друго би могло да бъде в ден като този?

В 57-ата минута Ериксен направи празненствата още по-ярки. Той получи топката в близост до наказателното поле, напредна към центъра и стреля в долния ляв ъгъл. И вкара гол, с който фиксира класическата победа на своите.

Треньорът на Дания Каспер Хюлманд похвали добрата игра на Ериксен в Брентфорд в навечерието на завръщането му в националния отбор: „Той е в страхотна форма, физически е много добре. Той показа впечатляващо, високо ниво. Гледах мача срещу Бърнли и там той беше най-добрият играч на терена според мен. Дълго време, след случилото се, не мислех за това дали може да играе футбол или не. Не исках да бързам или да се надявам на нещо. Моят подход беше да подкрепя Кристиан и семейството му в решението, което биха взели.“

Самият Кристиан пък каза следното: „Исках да премина през всички тестове и да разговарям с всички лекари за рисковете и границите на допустимото. Самите те казаха: „Да, имате кардиовертер-дефибрилатор, но иначе нищо не се е променило, можете да продължите да живеете нормално. Няма ограничения.“ Това беше облекчение, защото не исках да поемам твърде много рискове. Основната ми цел беше след 30 години това, което се случваше с мен, да не се отразява на здравето ми. Вече щях да съм обърнал страницата, ако беше останал някакъв сериозен риск. Чувствам се в безопасност. Лекарите ми позволиха да играя – другите причини са без значение за мен“.


Видяно 26 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.