Представиха нов проект за „Българска армия“

0
цска

Столичният общински съветник арх. Борислав Игнатов представи нов проект за стадион на ЦСКА. Идеята на зам.-председателя на Столичния общински съвет е да покаже, че „червените“ могат да се сдобият с изцло ново съоръжение, без да се излиза от ограниченията, наложени в парк „Борисова градина“.

Ето какво написа Борислав Игнатов във Фейсбук:

„Здравейте Армейци, Преди празниците, за моя изненада, чух несправедливи упреци от някои от вас, че „съм бил против“ изграждането на нов съвременен стадион „Българска армия“ на мястото на съществуващия. Това много ме засегна, защото за мен градската разруха в София е нетърпим проблем.

Казвал съм в интервюта, че бившите управляващи ви баламосват от години с фалшиви обещания, но това никога не е значело, че съм против стадиона. Напротив, винаги съм бил за реалното решаване на проблема. За да подкрепя думите си на дело, искам да ви помогна като архитект, с това предложение за реалистичен и изпълним идеен проект за „Българска армия“.

Така нагледно ще знаете какви са проблемите, как да се решат, какво трябва да искате от ръководството на клуба, колко ще струва стадиона и за колко време би станал реалност. Това означава, че ако стадионът е с 25 000 места, той ще струва около 50 милиона евро. Разбира се точната сума ще зависи от подробната проектна разработка и капацитет. Ако се оптимизира строителството, сумата може да бъде съкратена чувствително“.


Видяно 21 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.