Предлагат Клоп за почетен гражданин на Ливърпул

0
Юрген Клоп
Снимка: Twitter

Либерално-демократическата партия призова за извънредно заседание на Градския съвет на Ливърпул, на което да се разгледа предложението им треньорът на тима от “Анфийлд“ Юрген Клоп да стане почетен гражданин на Ливърпул.

„Фактът, че екип на либералдемократите от 11 съветници, сред които фенове на Ливърпул, притежатели на абонаментни карти за Евертън и хора, които не се интересуват от футтбо, както и, смеем да твърдим, притежатели на абонаментни карти за Манчестър Юнайтед, единодушно внасят това предложение, показва, че влиянието на Юрген Клоп се признава от всички в нашия град.

Не можем да подценяваме значението на Ливърпул за популяризирането на нашия град. Клубът от Висшата лига носи огромни ползи за региона, затова се радваме, че Евертън също остава във Висшата лига. Като личност Юрген е първокласен лидер, който е на върха в своята област и умее да говори уверено, страстно, но и справедливо за работата си. Това се отразява добре на града ни като цяло. Всъщност Юрген Клоп е толкова успешен ръководител, че бихме могли да го номинираме и за кмет“, заяви лидерът на партията Ричард Кемп.

В официалното предложение, представено пред съвета, се казва: „Юрген Клоп е изградил отбор във футболен клуб Ливърпул, който е един от най-ефективните, ако не и най-ефективният, футболен отбор в света. Това е признание, че успехите на отбора на терена са огромна помощ за нашия град в трудни времена, като подобряват имиджа, морала и икономиката на града.“

Членовете на партията ще очакват отговор от Градския съвет.


Видяно 20 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.