Порше умува за влизане във Формула 1

0
формула 1

От Порше са поставили три условия, за да влязат във Формула 1. Това заяви новият спортен директор на марката Томас Лауденбах. Евентуалното присъединяване на Порше и на Ауди (и двете компании са част от концерна Фолксваген Груп) е на дневен ред от вече няколко години. Представители на двете марки участват в дискусиите за новите задвижващи системи, които трябва да влязат в сила във Формула 1 след 5 години.

„Значението на Формула 1 от гледна точка на маркетинга и връзките с обществеността е безспорна“, заяви Лауденбах.

„Автомобилният спорт не трябва да се бави с въвеждането на тенденциите при автомобилните производители и серийните коли. В противен случай рискува да изгуби актуалност. Тук става дума за по-активно използване на хибридни и електрически двигатели.

„Също така трябва да се обърне внимание на разходите и контрола им. Да, трябва да има ограничения на бюджетите на производителите, но в същото време трябва да се въведат ограничения и за задвижващите системи на болидите. Няма как да участваме във Формула 1, ако те не гарантират равнопоставеност на всички участници.

„За никого не е тайна, че сериозно обмисляме да се присъединим към Ф1. Не е и тайна това, че разговаряме с ФИА, но все още не сме взели решение.Искаме да видим повече стандартни части в двигателите и повече свобода за електрическите части“, допълни 53-годишният Лауденбах, който застана зад волана на Порше Моторспорт от 1-ви 2021 г.

Видяно 9 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.