Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Пореден италиански цирк в българския футбол

0
Хебър
Lap.bg

Наскоро новакът в елита на футбола у нас Хебър бе завладян от италианци. Николай Митов, който води три години тима, бе уволнен, а на негово място застана Фулвио Пеа. Разбира се, веднага започна ударно освобождаване на български играчи.

Консорциумът, който взе властта в Хебър бе съставен от двама италианци и един българин – Софрони Софрониев. Всичко започна нормално за пазарджиклии, макар никой да не бе очарован от случващото се.
Отборът замина на лагер в Банско, а новите играчи бяха само двама – ветеранът Пламен Крумов и млад футболист от Нигерия.

Забавената лятна селекция обаче доведе до скандали и и изненадващо Софрониев се е оттеглил от проекта, в който бе съдружник.

„Прекратих отношенията си с тях. Италианците поемат цялата власт в Хебър. В основата на решението ми е отказът на моите съдружници да бъдат привлечени български футболисти. Пожелавам успех на Хебър“, каза Софрониев и похвали кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Собствениците на Хебър всъщност са същите, които бяха в Царско село от зимата. Те успяха да сглобят приличен отбор, но накрая изпаднаха. А последният мач се запомни с нахлуването на Стойне Манолов.

До момента обаче опитът в родната футболна история показва само едно – италианците, които идват с гръмки обещания и вземат някой български отбор, се провалят с гръм и трясък и често остава само комедиен спомен за тях. Оттеглянето на Софрониев показва, че има голяма вероятност Хебър да бъде следващата жертва на печално известните у нас бизнесмени от Ботуша. Защото този цирк вече сме го гледали няколко пъти.

Видяно 20 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.