Полша си заслужи първото място след победа над България

0
полша българия волейбол

Националният отбор на България по волейбол при мъжете до 21 години допусна първа, но незначителна загуба на провеждащото се в момента Световно първенство в България и Италия. „Дружина полская“ се поздрави с победата след 3:1 (27:29, 19:25, 25:23, 19:25) в мач от 3-ия кръг на предварителна Група В.

Българите остават втори с две победи и една загуба след чистите победи над Бахрейн и Куба.

Двубоят, който се проведе в столицата ни, бе от значение единствено за първото място в групата, тъй като и двата отбора си бяха осигурили класирането в следващата фаза. Второто място за България означава, че играчите на Найден Найденов ще играят в група с отборите на Русия, Бразилия и Полша.

За поляците над всички бе Микал Герзот с 22 точки, а втори най-резултатен бе Якуб Червински с 18. За България най-резултатни бяха Александър Николов и Самуил Вълчинов с 14. Втората фаза на Мондиала започва в понедленик и ще се проведе изцяло в Италия.

Видяно 20 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.