Пламена Миткова стана световна шампионка на скок дължина

0
Пламена Миткова
Кадър World Athletics

Пловдивчанката Пламена Миткова спечели световната титла на скок дължина на Шампиона на планетата по лека атлетика до 20 години в колумбийския град Кали. Миткова се окичи със златото, след като скочи 6,66 метра в третия си опит.

Това е най-доброто постижение в нейната кариера до момента. Предишното най-добро постижение на българката беше 6,58 метра и също бе постигнато през този сезон. Среброто остана за представителката на домакините Наталия Линарес, която скочи 6,59 метра, а италианката Марти Амуин Амани се нареди трета с 6,52 метра в състезанието, което се проведе при дъждовно време.

17-годишната Пламена Миткова започна с 6,19, после сгреши при втория си опит, но в третия направи шампионския скок от 6,66. При чевъртия си опит българката се доближи до предишното си най-добро постижение с 6,57.

Това е първа титла за България от световно първенство за младежи и девойки от 2018 година, когато Александра Начева стана първа на троен скок.

Видяно 10 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.