Финикс на крачка от Финалите в НБА

0
девин букър

Отборът на Финикс Сънс победи като гост Лос Анджелис Клипърс в четвъртия мач от финалната серия на западната конференция от плейофите на НБА. Играчите на Монти Уилямс взеха ценната победа с 80:84 и така вече се нуждаят от още един триумф, който да ги изпрати на Финалите на НБА.

„Слънцата“ изиграха чудесен мач в защита, допускайки едва 36 точки за първото полувреме. Първите 24 минути принадлежаха на центърът Деандре Ейтън, който вкара 15 точки и 9 борби за този период. Младокът завърши мача с бомбастичните 22 борби, а Девин Букър добави 25 точки преди да извърши 6-то си нарушение в последната четвърт.

За „ножиците“ големия липсващ отново бе Кауай Ленърд. Липсата на крилото се усети най-вече в слабата транзиция на Клипърс, които не показаха нищо адекватно в нападение. Домакините стреляха 21 от 32 от линията за 1 точка, а Пол Джордж 4 свободни стрелби в последната четвърт. Реджи Джаксън отбеляза 20 точки, стреляйки 2 от 9 от тройката.

Мач №5 ще се проведе във Финикс в ранните часове на вторник (българско време).


Видяно 25 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.