Най-новият букмейкър е вече в БългарияСпорт Бонус: 30лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ + до 300лв Нов Клиент
ВХОД
РЕГИСТРАЦИЯ

Петър Колев: Срам е това, което става в Берое

0
Петър Колев
Снимка: lap.bg

Треньорът на Берое Петър Колев направи нещо, заради което ще бъде аплодиран от едни и критикуван от други. Чест прави на специалиста, че все пак не премълча и каза какво мисли за положението в клуба. А то не е никак розово.

Берое остана без спонсор в зимната пауза и ще трябва да се оправя със скромен бюджет. Това може да попречи на тима да се пребори за влизане в шестицата, за която също напират Левски и Локомотив (Пловдив). Под Ааязмото се шушука, че изпълнителният шеф Ивко Ганчев ще е новият треньор на заралии. Добрата новина е, че най-добрият голмайстор в историята на българския футбол – Мартин Камбуров, ще остане в отбора.

Треньорът на Берое – Петър Колев, отговори на интервю, дадено от кмета на Стара Загора.

Ето какво пише Колев:

„Повод за тези мои мисли е интервю на кмета на Община Ст.Загора, в което последният въпрос е за моята позиция в клуба. В отговор г-н Тодоров заявява, че Петър Колев е „бероец“ и „ще прояви разбиране и ще влезе в положение“.

Вероятно тук се съдържа намек, че не проявявам разбиране и не влизам в положение. Все пак благодаря на Кмета, че ме нарече „бероец“. Това е единствената оценка, която той ми е дал досега за времето, в което съм бил треньор на отбора. И понеже това определение чувам и от другаде, сериозно се замислям какви ли са критериите да те изберат за „бероец“?

Аз със сигурност не съм „легенда“ нито „звезда“ на „Берое“. Играх с фланелката на клуба от 2004 до 2009,включително съм носил капитанската лента. Бях част от успехите и неуспехите, бях част и от „Лудата банда“. През този период се случиха и двете най-тежки контузии в кариерата ми,през 2007г и 2009г, последвани от две операции по спешност. Двата пирона в глезена ми нося и до днес,не можах да ги махна навреме поради важни мачове, които предстояха,а после нямаше смисъл. Втората спешна операция беше на тежка лицево-черепна травма, която лекувах дълго време. Това беше и причина да приключа преждевременно кариерата си да се отдам на треньорската професия.

Та по такива причини се питам, дали покривам критериите да бъда наречен „бероец“. За какво „разбиране“ и за какво „положение“ става въпрос? Днес на ход са „истинските беройци“, те неудържимо нахлуват на стадиона, наритват по глезена с пироните треньора виновник за „слабите“ резултати и дори го „уволняват“. После започват да кадруват-предлагат ново начало на футболистите, обещават заплати, подкрепа, светло бъдеще. Аз пък познавам едни други „беройци“, които с многохилядните си гласове и скандирания бяха нашият дванайсети играч. Една велика и достойна публика, на която винаги ще сме длъжници! Само те могат да спасят „Берое“

Та такова е „разбирането“ ми за „положението“….Срам..“


Видяно 11 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.