Първите българи заминаха за Олимпиадата в Пекин

0
Олимпийци-Пекин

Първите наши спортисти заминаха за Пекин, където от 4 до 20 февруари ще се проведат Зимните олимпийски игри. В китайската столица късно снощи пристигнаха биатлонистите ни, които ще бъдат настанени до планинската зона Джандзяку в следващите три седмици.

В отбора ни в момента са седем състезатели, тъй като Благой Тодев все още е под карантина в Италия и ще пристигне по-късно. В планинското олимпийско село Джандзяку ще бъдат и състезателите по сноуборд, ски-скок и ски-бягане. В олимпийското село в Пекин ще бъде единствено фигуристката Александра Фейгин, защото ледените спортове са в столицата. В междинното село Янинг ще пребивават скиорите алпийци и представителят ни в спускането с шейни.

Нашите олимпийци са настанени заедно с отборите на Германия, Полша, Естония и Норвегия.

Отборът по биатлон, който е съставен от Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Лора Христова, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов, посети биатлонския комплекс.

От утре те започват тренировки.


Видяно 19 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.