Пардю: ЦСКА има опит в такива финали

0
Алън Пардю
Снимка: lap.bg

Треньорът на ЦСКА Алън Пардю сподели очакванията си преди големия финал с Левски. Той призна, че в края на сезона формата е нещо много важна и иска отборът да е в най-добра форма, но на този етап ЦСКА не се намирал в най-доброто си състояние.

„Левски е отбор в много добра моментна форма, но това е финал, един мач, който ще ни даде страхотна възможност да покажем какво можем“, заяви опитният специалист.

Ето какво допълни Пардю:

„Имам неща в главата за вратарската позиция, но утре ще взема решение. Мачът няма нищо общо с моето бъдеще. Бъдещето на мениджърите не трябва да бъде свързано с такъв тип големи мачове. Ние имаме опит в такива финали, имаме пресни спомени. Това е голям мач за нас. Имам пълен състав за финала. Ще липсват само Юрген Матай и Бисмарк Чарлс. Това е един много голям мач. Половината град е червен, а другата е син. Ще има много страст както на трибуните, така и на терена. Тази страст обаче трябва да бъде контролирана от играчите, но и от реферите на финала. Няма какво да коментирам декларацията. Моята работа е да изградя отбор. В ЦСКА има футболисти, които могат да играят на по-високо ниво. За всеки един отбор да загуби финал е голямо разочарование. ЦСКА се държа много близо до Лудогорец. През втория полусезон не успяхме да задържим това ниво поради ред причини. Напрежението в ЦСКА спадна и можем да се концентрираме в този финал. Опитвам да покажа на играчите, че този финал е изключително важен.

Няма да има победен танц от мен. Имам доста дълга кариера. Футболен мениджър съм и имам задача да подготвям футболистите. За мен е голяма чест, че ще имам шанс да водя този финал. Благодаря на играчите, че стигнаха дотук. Ще направим всичко възможно за феновете на ЦСКА и ако всичко мине наред, ще празнуваме с тях.

Това е много хубава инициатива. Страхотна идея. Много е добре за феновете и за медиите. Двамата мениджъри много се уважаваме. Като треньори бързаме да отидем да работим на тренировка. Страхотен пример е за феновете, че и двата отбора се уважават. Хората трябва да дойдат в неделя и да се насладят.“

Видяно 3 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.