Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Отборите от Висшата лига искат промяна на правило във ФА Къп

0
ибрахима конате ливърпул

Тимовете то Висшата лига са подали искане преиграванията при равенство в редовното време във ФА Къп да бъдат премахнати заради натоварения график. Идеята е част от проекта „New Deal for Football“, който трябва да влезе в сила от сезон 2024/2025. Друго искане на топ клубовете в Англия е те да могат да използват дублиращите си отбори в турнира Карабао къп.

Според британското издание „The Times“, въпросните искания и решения са взети на събранието на акционерите на Висшата лига в сряда. Ако искането за махане на преиграването бъде удовлетворено, то при равенство в редовните 90 минути ще следват моментални дузпи. През последните два сезона преиграванията в най-стария футболен турнир бяха премахнати заради COVID-19 пандемията.

Искането за използване на дублиращите отбори в Карабао Къп пък ще позволи на отборите, участващи в Европа да въртят играчите си и да дава повече шанс на резервите.

Видяно 9 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.