Осъдиха Карим Бензема за изнудване

0
Карим Бензема
Снимка: Twitter

Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема бе признат за виновен в съучастие в опит за изнудване на бившия си съотборник в националния отбор на Франция Матийо Валбуена през 2015 година. Той е осъден на една година условно и глоба в размер на 75 000 евро. Отделно Бензема трябва да плати обезщетение от 80 000 евро на самия Валбуена.

През 2015-а Валбуена занася телефона си в сервиз, където иска съдържанието от него да бъде прехвърлено на нов апарат. Докато работел върху това, служителят вижда в телефона запис как футболистът прави секс. Той успява да го изтегли. После някой се свързва с Валбуена, искайки пари, за да не стане записът публично достояние. 

На по-късен етап Бензема споделя пред съотборника си, че познава тези хора и може да му съдейства всичко да протече гладко. Целта ни изнудвачите била да получат 150 000 евро. Бензема не се появи на делото и бе представляван от адвокат. По принцип прокуратурата настояваше за 10-месечна условна присъда. Максимално по закон тя можеше да бъде 5 години ефективно и 90 000 евро глоба.

Мустафа Зуауи, който е считан за мозъка на операцията и вече е бил осъждан, получи ефективна присъда от 2,5 години затвор. Аксел Анго, който е изтеглил записа от телефона, получи 2 години ефективно, но може да не влиза зад решетките. Последните двама – Юнес Оуас и Карим Зенати, получиха условни присъди, съответно от 18 и 15 месеца.

Видяно 7 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.