Огромен проблем на „Уембли“ преди финала

0 коментара
Уембли
Снимка: Twitter

Огромен проблем има на стадион „Уембли“ в Лондон, където утре ще се изиграе финалната среща от Европейското първенство по футбол. Един срещу друг в спора за трофея ще излязат Италия и Англия. Двубоят започва в 22 часа.

Около милион летящи мравки могат да нападнат „Уембли“ по време на финалния мач, твърди Sky News. Огромни рояци от насекомите са засечени на радарни изображения, публикувани от метеорологичната служба.

Те са забелязани над част от Югоизточна Англия, района на Лондон и този около стадион „Уембли“. В периода юни – септември климатичните условия са благоприятни за размножаване на мухите. Появата на летящите насекоми на спротни събития не е необичайно.

Те са ставали причина за некомфортни моменти за играчи и зрители на турнира по тенис от Големия шлем „Уимбълдън“, който се провежда в този период на годината.

Също в неделя, но от 16 часа, е финалът на „Уимбълдън“ между Новак Джокович и Матео Беретини.


Видяно 11 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.