Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Официално: Челси има нов собственик

0
Роман Абрамович
Снимка: Twitter

Английският гранд Челси официално има нов собственик. „Сините“ от Лондон, които досега бяха на руския олигарх Роман Абрамович, вече са в ръцете на консорциум, оглавяван от американския бизнесмен Тод Боели, след като оФертата им спечели конкурса за придобиване клуба.

Консорциумът на Боели предложи на 4 милиарда лири, а договорът вече е подписан. Последната стъпка е британското правителство и Премиър лийг да одобрят сделката. Консорциумът на Боели включва и швейцарския милиардер Хансьорд Вис и британския инвеститор в недвижими имущества Джонатан Голдстийн.

От Челси потвърдиха за предстоящата сделка и уточниха, че 2,9 милиарда долара от общата сума на инвестицията ще бъде насочена в специална сметка във Великобритания и ще бъде дадена за благотворителност. Новите собственици ще вложат други 2 милиарда долара в клуба, стадиона, клубната база, академията на Челси и женския отбор.

Досегашният собственик Роман Абрамович е обект на санкции от страна на британското правителство и обяви лондонския клуб за продажба в началото на март след руската инвазия в Украйна.


Видяно 22 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.