Обвиниха национал на Нидерландия в опит за убийство

0
Куинси Промес
Снимка: Twitter

Стана известно какви действия може да предприеме нидерландската прокуратура срещу полузащитника на Спартак (Москва) и национал на Нидерландия Куинси Промес, който днес беше обвинен в опит за убийство на своя братовчед.

Футболистът има три възможности: да се яви в съда, за да чуе делото, да присъства на изслушването чрез видеовръзка или да го пропусне.

Ако Промес избере една от последните две възможности, той не може да бъде арестуван незабавно, ако бъде осъден.

Нидерландия може да поиска екстрадирането на играча, но това е сложна процедура. Русия обикновено екстрадира чужденци, но е малко вероятно да си сътрудничи с Нидерландия, тъй като отношенията между страните се влошиха заради самолетната катастрофа на Boeing 777 в Донецка област през юли 2014 г., пише De Telegraaf.

Очаква се, че ако Промес бъде осъден и не се яви на делото, да бъде издадена европейска заповед за арест (тя е валидна във всички държави членки на ЕС). В този случай Промес ще бъде изложен на риск от арест, когато пристигне на територията на държава, членка на ЕС.

В края на 2020 г. братовчедът на Промес обвинява играча, че го е намушкал с нож. Твърди се, че двамата са се скарали по време на парти и след това, според няколко свидетели, футболистът е намушкал с нож свой роднина.

Жертвата е получила травма на коляното, чиито последици вероятно ще останат за цял живот. Самият инцидент е станал през лятото на 2020 година, а Промес нарича обвиненията неверни.

През май полицията приключва разследването и предава случая на прокуратурата в Амстердам. След преглед е взето предварително решение за образуване на наказателно производство.

Превод: Nostrabet


Видяно 44 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.