Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Обратно на върха на пирамидата

0
голдън стейт уориърс нба

Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада има своя нов шампион и това е отборът на Голдън Стейт Уориърс. Баскетболният клуб от южна Калифорния, който в последното десетилетие се превърна в синоним на доминация, правилно развиване на играчите и на смелост. „Войните“ завоюваха своята четвърта титла в последните 8 години, в които са загубили само две плейофни серии. Финалите през 2016-та и 2019-та.

Четири години по-късно, Стеф, Клей, Дрей и Иги отново нахлузиха шапките с надпис „NBA Champions“. И то по какъв начин. Голдън Стейт победи с 4:2 Бостън Селтикс. „Келтите“ бяха най-силният отбор в източната конференция през цялата 2022 г. и топ отбора в защита в последните 4-5 месеца от изминалата кампания. „Детелините“ дори имаха в състава си „Най-добрия защитник“ в лигата в лицето на Маркъс Смарт, но по-доброто нападение винаги побеждава добрата защита.

В крайна сметка опитът бе това, което наклони сериозно везните в полза на Уориърс. Това бе шести финал за Стеф Къри, Клей Томпсън, Дреймънд Грийн, Андре Игудала, а Кевон Лууни игра в своята четвърта финална серия. За останалите играчи като Андрю Уигинс, Джордан Пуул, Гари Пейтън, Ото Портър, Деймиън Лий и другите това бе първи допир до най-бляскавата сцена. Въпросителните около тяхнито представяне бяха много, но когато системата е толкова добре наредена, то просто няма как да не се впишеш в нея.

В началото на сезона специалистите през океана даваха някъде към 0.1% шанс за краен триумф на Голдън Стейт. Дори след преполовяването на финалната серия, редица американски медии и журналисти все още фаворизираха Бостън. Но не би!

Като първата няма друга, но едва ли има съмнение, че тази е най-сладката от четирите досега. И засега. Уориърс играха на пет поредни финала през втората част на изминалото десетилетие. След това дойдоха контузиите на Стеф и Клей, които сложиха прът в златното колело на Стив Кър. Когато направиш нещо толкова доминантно за такъв период от време рядко получаваш втори шанс. Голдън Стейт нямаха никакво място във финала. Те вече бяха изгърмяли своите патрони. Беше дошло времето на другите. Да, ама не!

Травмите отшумяха, батальонът бе преструктуриран, бяха привлечени нови войни и военната операция „Завръщане на върха“ бе започната и изпълнена по чудесен начин. Превъзходен даже. Започвайки от ръководството, които не се свениха да платят над 170 милиона доалра такса „лукс“, преминем през Стив Кър и супер помощниците му (от следващия сезон Кени Аткинсън поема Шарлът Хорнетс, а Майк Браун застава на кормилото на Сакраменто Кингс) и стигнем до изпълнителите. С изключение на вездесъщия Къри, Клей Томпсън и Дреймънд Грийн не впечатлиха особено много в серията с Бостън, но направиха достатъчно в най-критичните моменти, за да може отборът да се поздрави със седмата си шампионска титла.

Лигата отново е в краката на тима от Сан Франциско и по всичко изглежда, че „Силата в номерата“ се е засилила за поне още един-два финала. Или три. Не повече от 4!!!


Видяно 19 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.