BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Обявиха тримата кандидати за приза MVP в НБА

0
Никола Йокич
Никола Йокич

Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада обви тримата основни кандидати, които ще се борят за най-престижния индивидуален приз в бскетбола. Става въпрос за наградата „Най-полезен играч“, като тя ще отиде в ръцете на тежко крило/център за четвърта поедна година.

Тримата номинирани са сръбският център Никола Йокич, който грабна приза през миналата кампания; гръцкото крило Янис Антетокумпо, което бе MVP през 2019-та и 2020-та и камерунският център Джоел Ембийд.

27-годишното крило на Милуоки Бъкс продължава да е основната фигура при действащите шампиони. Янис записа средни показатели от 29.9 точки, 5.8 асистенции, 11.6 борби и 1.4 чадъра. „Елените“ завършиха редовния сезон на изток на трето място с актив от 51-31.

27-годишният център на Денвър Нъгетс е безспорно най-важният играч в състава на „златотърсачите“. Никола записа средни показатели от 27.1 точки, 7.9 асистенции, 13.8 борби и 0.9 чадъра. Денвър финишираха на шесто място редовния сезон с баланс от 48-34.

28-годишният център на Филаделфия 76ърс е незаменимият мотор на „Фили“. Джоел записа средни показатели от 30.6 точки, 4.2 асистенции, 11.7 борби и 1.5 чадъра. Филаделфия завърши на 4-то място на изток редовния сезон с 51 победи и 31 загуби.

Победителят ще бъде обявен след края на плейофите на специална церемония.

Видяно 23 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.